31 հուլիսի 2003 թվականի N 961-Ն

Ո Ր Ո Շ ՈՒ Մ

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԸ ՄԵԿԸ ՄՅՈՒՍՈՎ ՓՈԽԱՐԻՆԵԼՈՒ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ, ԿԵՆՑԱՂԱՅԻՆ ԵՎ ԽՈՀԱՆՈՑԱՅԻՆ ՊԱՐԱԳԱՆԵՐԻ ՈՒ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐԻ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆ ԺԱՄԿԵՏՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հաստատել`

ա) Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարության քրեակատարողական հիմնարկներում պահվող անձանց տրվող սննդամթերքը մեկը մյուսով փոխարինելու չափաբաժինները` համաձայն N 1 հավելվածի.

բ) Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության նախարարության քրեակատարողական հիմնարկների կենցաղային և խոհանոցային պարագաների ու սարքավորումների շահագործման ժամկետները` համաձայն N 2 հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակմանը հաջորդող օրվանից:

 

Հայաստանի Հանրապետության
վարչապետ

Ա. Մարգարյան

2003 թ. հուլիսի 31
Երևան

 

Հավելված N 1
ՀՀ կառավարության 2003 թվականի
հուլիսի 31-ի N 961-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԸ ՄԵԿԸ ՄՅՈՒՍՈՎ ՓՈԽԱՐԻՆԵԼՈՒ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ

 

NN
ը/կ
Սննդամթերքի անվանումըՉափաբաժինները՝
փոխարինվող սննդամթերքիփոխանակվող սննդամթերքի
1234
1.Հաց (1-ին տեսակի ալյուրից)100 գրամ
1.1.Չորացրած հաց60 գրամ
1.2.Ալյուր՝ 1-ին տեսակի75 գրամ
1.3.Հաց (բարձր տեսակի ալյուրից)90 գրամ
1.4.Հաց (2-րդ տեսակի ալյուրից)105 գրամ
1.5.Տարեկանի հաց110 գրամ
1.6.Թխվածքաբլիթ60 գրամ
1.7.Վաֆլի55 գրամ
1.8.Հացաբուլկեղեն85 գրամ
2.Ձավարեղեն` ցորենաձավար, գարեձավար, հաճար, ոլոռ, բրինձ, հնդկաձավար, ոսպ, սիսեռ, լոբի, տարեկանաձավար, կորեկաձավար, վարսակաձավար, սպիտակաձավար100 գրամ
2.1.Մակարոնեղեն100 գրամ
2.2.Ալյուր՝ 1-ին տեսակի100 գրամ
2.3.Կարտոֆիլ500 գրամ
2.4.Այլ բանջարեղեն500 գրամ
2.5.Բանջարեղենի թթու500 գրամ
2.6.Չորացրած բանջարեղեն100 գրամ
2.7.Չորացրած կարտոֆիլ100 գրամ
2.8.Բանջարեղենի պահածո՝ առանց մսի375 գրամ
2.9.Լոբազգիների բնական կամ թույլ թթվեցրած պահածո500 գրամ
3.Մակարոնեղեն` մակարոն, վերմիշել100 գրամ
3.1.Ձավարեղեն100 գրամ
3.2.Կարտոֆիլ500 գրամ
3.3.Ալյուր՝ 1-ին տեսակի100 գրամ
4.Միս, մսամթերք100 գրամ
4.1.Միս՝ առանց ոսկորի, ֆիլե100 գրամ
4.2.Թռչունի միս՝ փետրած150 գրամ
4.3.Թռչունի միս՝ չփետրած200 գրամ
4.4.Միս՝ թարմ, տավարի, խոզի, ոչխարի (ոսկորով)200 գրամ
4.5.Երշիկ՝ եփած, նրբերշիկ100 գրամ
4.6.Երշիկ՝ ապխտած, կիսաապխտած, վետչինա75 գրամ
4.7.Մսի պահածո100 գրամ
4.8.Ենթամթերք՝ 1-ին կարգի200 գրամ
4.9.Ենթամթերք՝ 2-րդ կարգի600 գրամ
4.10.Ձուկ (առանց գլխի, սառեցված կամ աղ դրած)140 գրամ
4.11.Ձկան պահածո120 գրամ
4.12.Պանիր50 գրամ
4.13.Հավի ձու2 հատ
5.Կաթ100 գրամ
5.1.Կաթի փոշի14,3 գրամ
5.2.Խտացրած կաթ՝ շաքարով20 գրամ
5.3.Խտացրած կաթ՝ առանց շաքարի30 գրամ
5.4.Մածուն, կեֆիր100 գրամ
5.5.Թթվասեր20 գրամ
5.6.Կաթնաշոռ30 գրամ
5.7.Կարագ5 գրամ
5.8.Պանիր12.5 գրամ
5.9.Հավի ձու0,5 հատ
6.Ձուկ (առանց գլխի)100 գրամ
6.1.Ձուկ՝ տարբեր տեսակի (գլխով)130 գրամ
6.2.Ձկան պահածո՝ տարբեր տեսակի80 գրամ
6.3.Ձուկ (առանց գլխի)՝ սառեցված100 գրամ
6.4.Ձկան ֆիլե70 գրամ
6.5.Ձուկ՝ ապխտած, կիսաապխտած75 գրամ
6.6.Ձուկ՝ չորացրած50 գրամ
6.7.Միս, մսամթերք70 գրամ
7.Կենդանական յուղ, մարգարին100 գրամ
7.1.Բուսական յուղ, ձեթ100 գրամ
7.2.Սալ-շպիկ100 գրամ
7.3.Կենդանական ճարպ100 գրամ
7.4.Կարագ67 գրամ
8.Շաքար, շաքարավազ100 գրամ
8.1.Կարամել50 գրամ
8.2.Մրգախյուս (ջեմ), մուրաբա, պովիդլո140 գրամ
8.3.Մարմելադ130 գրամ
8.4.Թխվածքաբլիթ100 գրամ
9.Թեյ (թեյաբույսեր)100 գրամ
9.1.Թեյ՝ լուծվող80 գրամ
9.2.Սուրճ100 գրամ
9.3.Կակաոյի փոշի100 գրամ
10.Տոմատի մածուկ100 գրամ
10.1.Տոմատի պյուրե200 գրամ
10.2.Տոմատի սոուս100 գրամ
10.3.Տոմատի հյութ500 գրամ
10.4.Լոլիկ՝ թարմ500 գրամ
10.5.Տոմատի փոշի33 գրամ
11.Դափնետերև100 գրամ
11.1.Չորացրած կանաչի200 գրամ
11.2.Թարմ կանաչի1000 գրամ
12.Կարտոֆիլ100 գրամ
12.1.Այլ թարմ բանջարեղեն100 գրամ
12.2.Բանջարեղենի թթու100 գրամ
12.3.Կարտոֆիլ՝ չորացրած20 գրամ
12.4.Բանջարեղեն՝ չորացրած20 գրամ
12.5.Ձավարեղեն20 գրամ
12.6.Մակարոնեղեն20 գրամ
13.Այլ բանջարեղեն` կաղամբ, գազար, ճակնդեղ, սոխ և այլն100 գրամ
13.1.Կարտոֆիլ100 գրամ
13.2.Բանջարեղենի թթու100 գրամ
13.3.Կարտոֆիլ՝ չորացրած20 գրամ
13.4.Բանջարեղեն՝ չորացրած20 գրամ
13.5.Ձավարեղեն20 գրամ
14.Հյութ100 գրամ
14.1.Միրգ՝ թարմ100 գրամ
14.2.Հատապտուղ՝ թարմ100 գրամ
14.3.Հյութի փոշի20 գրամ
14.4.Մուրաբա, մրգախյուս (ջեմ), պովիդլո, խտահյութ (սիրոպ)30 գրամ
14.5.Կիսել՝ չոր30 գրամ
14.6.Կոմպոտ50 գրամ
15.Պանիր100 գրամ
15.1.Կաթ800 գրամ
15.2.Կաթնաշոռ240 գրամ
15.3.Հավի ձու4 հատ
15.4.Թթվասեր160 գրամ
15.5.Մածուն, կեֆիր800 գրամ
16.Միրգ100 գրամ
16.1.Մրգահյութ100 գրամ
16.2.Հատապտուղ՝ թարմ100 գրամ
16.3.Ձմերուկ300 գրամ
16.4.Սեխ200 գրամ
16.5.Չորացրած միրգ, չիր20 գրամ
16.6.Կոմպոտ50 գրամ
16.7.Հյութի փոշի20 գրամ
16.8.Մուրաբա, մրգախյուս (ջեմ), պովիդլո, խտահյութ (սիրոպ)30 գրամ
16.9.Կիսել՝ չոր30 գրամ
17.Բուսական յուղ100 գրամ
17.1.Կենդանական յուղ, մարգարին100 գրամ
17.2.Կարագ67 գրամ
18.Հավի ձու1 հատ
18.1.Պանիր25 գրամ
18.2.Կաթ200 գրամ
18.3.Միս, մսամթերք50 գրամ
18.4.Ձվի փոշի15 գրամ

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարար
Մ. Թոփուզյան

 

Հավելված N 2
ՀՀ կառավարության 2003 թվականի
հուլիսի 31-ի N 961-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐԻ ԿԵՆՑԱՂԱՅԻՆ ԵՎ ԽՈՀԱՆՈՑԱՅԻՆ ՊԱՐԱԳԱՆԵՐԻ ՈՒ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐԻ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆ ԺԱՄԿԵՏՆԵՐԸ

 

NN
ը/կ
ԱնվանումըՇահագործման
ժամկետը
(տարի)
123
1.Խցիկ` ախտահանիչ8
2.Լվացքի մեքենա` արդյունաբերական8
3.Ցենտրիֆուգա8
4.Թմբուկ` չորացնող8
5.Մեքենա` արդուկող8
6.Լվացքի մեքենա՝ կենցաղային5
7.Մահճակալ` մետաղյա8
8.Պահարանիկ5
9.Աթոռակ5
10.Սեղան` ուղղանկյուն8
11.Տակդիր՝ ջրի բաքի համար6
12.Էլեկտրաեռուցիչ3
13.Բարձրախոս3
14.Գրատախտակ` դասարանային7
15.Բազմոց՝ կոշտ6
16.Ամբիոն8
17.Մահճակալ` փայտյա8
18.Բազկաթոռ` փափուկ6
19.Բազկաթոռ` կիսափափուկ6
20.Բազկաթոռ` վարսավիրանոցային8
21.Բազկաթոռ` ակումբային8
22.Թախտ` կիսափափուկ5
23.Աստիճան` շարժական5
24.Դարակ` փայտյա5
25.Սեղան` մեկ պահարանիկով8
26.Սեղան` երկու պահարանիկով8
27.Սեղան՝ նիստերի համար8
28.Սեղան` դասարանի8
29.Սեղան` դահլիճային8
30.Սեղան` համակարգչի6
31.Սեղան` քարտերի համար6
32.Սեղան` կցվող8
33.Սեղան` ճաշի, նստարանների հետ միասին5
34.Սեղան` 4-տեղանի՝ իր աթոռներով4
35.Սեղան՝ արդուկելու համար5
36.Աթոռ` կոշտ5
37.Աթոռ` կիսափափուկ4
38.Պահարան8
39.Հայելի՝ վարսավիրանոցի համար8
40.Մազ խուզելու մեքենա` էլեկտրական3
41.Մազ խուզելու մեքենա` մեխանիկական3
42.Կարի մեքենա10
43.Սեղան՝ կոշիկների նորոգման համար6
44.Աթոռակ` կոշկակարի4
45.Կարի մեքենա՝ կոշկակարի10
46.Կաթսա՝ ալյումինե, ձուլած, 9,5 լ3
47.Կաթսա՝ ալյումինե, ձուլած, 6,0 լ2
48.Պատառաքաղ՝ ալյումինե1
49.Բաժակ՝ ալյումինե, 0,5 լ2
50.Կաթսա` ալյումինե, խորը, 2,3 – 3,3 լ3
51.Շերեփ՝ ճաշաբաժանման, ձուլած 0,2 լ2
52.Գդալ՝ ալյումինե0,5
53.Գդալ՝ ալյումինե, թեյի1
54.Ափսե՝ ալյումինե, 1-ին ճաշատեսակի, 3 մմ2
55.Ափսե՝ ալյումինե, 1-ին ճաշատեսակի, 2-2,5 մմ2
56.Ափսե՝ ալյումինե, 1-ին ճաշատեսակի, 1,2-1,5 մմ1
57.Ափսե՝ ալյումինե, փոքր, 2-րդ ճաշատեսակի, Փ 200 3 մմ2
58.Ափսե՝ ալյումինե, փոքր, 2-րդ ճաշատեսակի, Փ 200 2-2,5 մմ2
59.Ափսե՝ ալյումինե, փոքր, 2-րդ ճաշատեսակի, Փ 200
1,2-1,5 մմ
1
60.Թեյնիկ՝ ալյումինե, ձուլած, 5 լ3
61.Կշեռք` սեղանի, 10-20 կգ կշռաքարերով8
62.Կշեռք` ապրանքային, 100-200 կգ8
63.Կշեռք` ապրանքային 500-1000 կգ8
64.Էլեկտրոնային եռացուցիչ` անդադար աշխատանքի
համար (թեյի սպասք, ամանեղեն լվանալու)
2
65.Կաթսա՝ ճաշաեփման`
չուգունե
էլեկտրական, շոգիով
գազային
8
5
4
66.Մեքենա` կարտոֆիլ մաքրող, մեխանիկական,
150-200 կգ/ժամ, 350-400 կգ/ժամ
2
67.Մեքենա` բանջարեղեն մանրացնող8
68.Մեքենա` ամանեղեն լվացող 2000, 1000, 500, ափսե/ժամ3,5
69.Մսաղաց` մեխանիկական, էլեկտրական,
110-150 կգ/ժամ, 300-350 կգ/ժամ
4
70.Մսաղաց՝ ձեռքի, 15-25 կգ/ժամ4
71.Մեքենա` բանջարեղեն կտրող5
72.Մեքենա` հաց կտրող4
73.Սալօջախ՝ էլեկտրոնային, մինչև 1 մ2 մակերեսով5
74.Սառնարան՝ 5-25 տ8
75.Սառնարան` խցիկային, պարենային, պահեստի համար,
6-9 մ3 և 12-18 մ3
8
76.Սառնարան-պահարան՝ խոհանոցի համար՝ 0,4 մ3,
0,6-0,8 մ3 և 1,2-1,25 մ3
8
77.Բեռնասայլակ՝ 130-400 կգ8
78.Վաննաներ-լվացարաններ՝ 3, 2, 1 -տեղանոց, մետաղե`
ալյումինե, ցինկե
չժանգոտվող մետաղից
2
5
79.Սեղան` արտադրական5
80.Սեղան՝ մետաղե, կտրտման, մշակման համար՝ ալյումինե
չժանգոտվող մետաղից
3
6
81.Տարողություն՝ կափարիչով, սննդի մնացորդների համար՝
մետաղե
2
82.Պատառաքաղ` խոհարարական, կաթսայի համար4
83.Կաթսա՝ ալյումինե, խորը, 1,5-12 լ2
84.Կաթսա՝ ալյումինե, երկար բռնիչներով, 10-15 լ2
85.Կաթսա՝ ալյումինե, սալօջախի համար՝ 20-50 լ2
86.Գդալ՝ ճաշաբաժանման, չժանգոտվող մետաղից,
0,2, 0,5-0,75 լ
4
87.Գդալ՝ ալյումինե, ճաշաբաժանման, 0,2 լ1
88.Թավա` չուգունե4
89.Տաշտ` ցինկե, կլոր1,5
90.Տաշտ` ցինկե , օվալաձև1,5
91.Կաթի բիդոն՝ 36-38 լ4
92.Շերեփ՝ ալյումինե, ձուլած, 2 լ2
93.Քափքաշ` ալյումինե1
94.Քամիչ՝ ալյումինե, 7 լ2
95.Թերմոս՝ 36 լ` ալյումինե բաժակներով1,5
96.Սառնարան` կենցաղային8
97.Բաք` խմելու ջրի համար, ծորակով, ցինկե2
98.Դեժ` 140-330 լ տարողությամբ8
99.Մեքենա` խմոր խառնելու համար8
100.Վառարան՝ հացաթխման համար8
101.Տակառ՝ ձեթի համար, 200 լ, երկաթե6
102.Պոմպ՝ ձեռքի ձեթի համար4
103.Ստելաժներ՝ փայտյա կամ երկաթյա5
104.Սեղաններ` արտադրական, մետաղյա6
105.Հացաթխման կաղապարներ1

 

Հայաստանի Հանրապետության
կառավարության աշխատակազմի
ղեկավար-նախարար
Մ. Թոփուզյան